Slim in koeltechniek

header

Productie & voeding

Staal of brood, dozen of worst. Wat uw bedrijf ook maakt of verwerkt, aan het proces komt geheid koeltechniek te pas. Een standaardoplossing? Die bestaat vaak niet. We gaan voor u op zoek naar de slimste koeltechnische toepassing voor al uw productieruimtes. Eén ding houden we daarbij scherp voor ogen: de voortgang van uw proces. Een ongeplande productiestop loopt immers al gauw in de papieren. Met een koelplan van IJskoud wordt dat risico een stúk kleiner.

IJskoud denkt in oplossingen en kijkt vooruit. Wat dat voor u betekent? Dat u jarenlang geen omkijken heeft naar uw koel- en klimaatinstallaties. Die onderhouden wij tot in de puntjes, van aanschaf tot afvoer. Het resultaat: lagere kosten en aanzienlijk minder storingen.
Meer over onderhoud  

Om u een idee te geven

Duizend kilo staal versneld afkoelen van plus zeventig naar min veertig graden Celsius. Voor Bodycote Diemen bouwden we een speciale vriezer die dit proces in twaalf uur realiseert. En voor Smilde Bakery zorgen we ervoor dat dagelijks duizenden kilo’s deeg op de juiste temperatuur blijven, voordat het gebak de oven in gaat. Ander product, zelfde principe.

In veel opslag- en verwerkingsruimtes liggen condensatie en schimmelvorming op de loer. Daarom klimatiseren we bijvoorbeeld de werkruimtes waarin verse broodjes en vleesproducten bereid of verpakt worden. We houden de biertanks en productielijn van Brouwerij ’t IJ koel en voor brouwerij Jopen ontwikkelden we een speciale cel voor het nagisten van een ambachtelijke biersoort.

‘IJskoud bouwde voor ons een seriegeschakelde installatie die alle productieruimtes koelt. En valt de ene machine uit, dan neemt de andere het over. Perfecte borging!’ - Peter Woorts, Slagerij Woorts


Werken in de (voedings)industrie

In fabrieken en productieruimtes gelden strikte voorschriften op het gebied van hygiëne en arbeidsomstandigheden. IJskoud houdt de werkomgeving van uw mensen veilig en gezond. Door regelmatige controle en vervanging van filters voorkomen we dat schadelijke stoffen en dampen het binnenklimaat vervuilen.

Ook onze eigen technici zijn dagelijks in industriële omgevingen aan het werk. Ze kennen de regelgeving in uw sector en respecteren de HACCP-normen. Detecteerbaar gereedschap, beschermende kleding of haarnetjes; onze monteurs houden zich aan uw huisregels.


Kunnen wij iets voor u betekenen?

Deze praktijkvoorbeelden geven een indicatie van onze expertise. Meer informatie of advies? Bel ons op 020 - 693 96 63 of mail naar service@ijskoud.nl
 

header header