Slim in koeltechniek

header

Medisch & zorg

In de medische en farmaceutische sector is koeltechniek vaak letterlijk van levensbelang. Temperatuur en luchtkwaliteit zijn cruciaal. Of het nu gaat om steriele ruimtes of de opslag van bloedproducten: de kleinste afwijking kan rampzalige consequenties hebben. Een koelkast die niet goed is afgesteld, maakt zo een hele medicijnvoorraad onbruikbaar. Of denk aan de gevolgen als donorbloed niet op de juiste manier gekoeld wordt: een minieme afwijking in de temperatuur kan in zo'n situatie een mensenleven kosten. 

Alles moet kloppen, tot in het kleinste detail. Zo ook de temperatuur op de meter: die moet exact overeenkomen met de temperatuur in de koeling. Wij kalibreren uw apparatuur daarom regelmatig. En we bewaken uw processen, 24/7. Met een doordacht koelplan, afstandbeheer, back-upsysteem en preventief onderhoud.
Meer over onderhoud  

Om u een idee te geven

IJskoud werkt zowel voor ziekenhuizen, laboratoria en apotheken als voor zorginstellingen, uitvaartcentra en mortuaria. We zijn specialist in medische koelingen en extreme vriezers. Vraagt uw situatie om maatwerk? Onze technische specialisten ontwikkelen oplossingen op elke maat en voor iedere ruimte.

Opslag

Bewaart u gevoelige producten als medicijnen, weefsels of onderzoeksmateriaal dan loopt de waarde soms op tot wel een miljoen euro per kast. Onze apparatuur voldoet daarom aan zeer strenge eisen. Denk aan bloedkasten voorzien van continue temperatuurregistratie en akoestisch alarm. Voor de opslag van bloedplasma leveren wij medische vrieskasten die extreem lage temperaturen tot -80ºC of zelfs -150ºC bereiken.

Koelsystemen

Voor het MDL laboratorium van het VU Medisch Centrum ontwikkelde IJskoud een speciale koelwand. Voor mortuaria in ziekenhuizen of uitvaartcentra bouwen wij koelcellen op maat, afgestemd op de beschikbare ruimte en naadloos afgewerkt. Aan justitie en politie leveren we speciale mortuariumcellen voor de gescheiden en beschermde opslag van DNA-materiaal.

Klimaatsystemen

Een van onze specialiteiten is de klimaatbeheersing in ruimtes met een hoge warmtelast. Denk aan laboratoria, waar de vele (-80ºC) vriezers soms enorm veel warmte produceren. IJskoud zorgt voor een optimaal klimaat in elke omgeving. Van bezoekersrestaurants en personeelskantines tot rouwkamers en opbaarruimtes.


Werken voor medische en zorginstellingen

IJskoud houdt zich strikt aan medische protocollen en hygiëne- en veiligheidseisen. Zo werken wij onder meer in laboratoria en geclassificeerde ruimtes met verhoogde gevaren en risico’s. Onze gespecialiseerde technici zijn thuis in uw omgeving en werken altijd volgens uw voorschriften. Zo zal een monteur van IJskoud nooit zomaar een steriele ruimte binnenlopen of een bloedkast openen. Onderhoud aan uw (proceskritische) installaties voeren wij met grote zorg en aandacht uit. Uiteraard volgens IQ/OQ-normen en alle relevante certificeringen.


Kunnen wij iets voor u betekenen?

Deze praktijkvoorbeelden geven een indicatie van onze expertise. Meer informatie of advies? Bel ons op 020 - 693 96 63 of mail naar service@ijskoud.nl
 

header header header