Slim in koeltechniek

header
Terug naar Actueel

Nieuws uit het archief

17/02/2017

De gemeente Delft krijgt een nieuw archief. Een compleet nieuw pand aan de rand van het bedrijventerrein Harnaschpolder zal het voormalige archief in de binnenstad van Delft vervangen.

Natuurlijk moet het nieuwe gebouw aan alle gestelde eisen voor een gemeentelijk archief voldoen en daarin speelt koel- en klimaattechniek een cruciale rol. Het opslaan van waardevol fotografisch en magnetisch collectiemateriaal vereist specifieke klimatologische omstandigheden. Voor het ontwikkelen en bouwen van de installaties achter de geconditioneerde ruimtes wist de gemeente Delft IJskoud te vinden.

IJskoud bouwt voor het archief twee depots: een koel- en een koudedepot. Beide hebben eigen ideale omstandigheden voor temperatuur en luchtvochtigheid. Daarbij zorgen we ervoor dat de maximale afwijking binnen 2°C (temperatuur) en 5% (luchtvochtigheid) blijft. Om er zeker van te zijn dat de klimaatomstandigheden in de hele geconditioneerde ruimte binnen de nauwe marges blijven, zijn alle installaties computergestuurd en worden ze 24 uur per dag gemonitord.

Naast klimaat kunnen ook UV-stralen van ongefilterd dag- of kunstlicht de kwaliteit van archiefstukken beïnvloeden. Daarom hebben wij de depots van LED-verlichting voorzien.

Zo zorgt IJskoud als koeltechnisch partner voor een goed behoud van de archiefstukken van de Gemeente Delft. En daar zijn we best trots op!

Heeft u ook een klimaat- of koeltechnische uitdaging? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Terug naar Actueel