Slim in koeltechniek

header
Terug naar Actueel

Serverkoeling voor een cool fashion brand

17/01/2017

Het alom bekende fashion merk Karl Lagerfeld is in 1984 opgericht door Duitse modeontwerper Karl Otto Lagerfeld. Hij werkte daarnaast freelance voor diverse andere bekende modemerken, zoals Valentino, Fendi en Chanel. Het merk ‘Karl Lagerfeld’ en haar twee winkels in Parijs en Monaco werden in 2005 overgenomen door Tommy Hilfiger.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs, in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Maar Karl Lagerfeld Retail BV heeft ook een kantoor in het centrum van Amsterdam. Het authentieke pand aan de Looiersgracht was vroeg een club, met sanitaire voorzieningen in de kelder. In deze ruimte bevindt zich tegenwoordig de serverkast van het bedrijf. Maar die werd vaak te warm en dat maakte de kans op uitval van de servers groot.

Niet wenselijk en ook zeker niet nodig, want met een goede koeltechnische oplossing is er niets aan de hand. Als service partner van Rittal werd IJskoud daarom benaderd voor een specialistische, koeltechnische maatwerkoplossing. Dat werd een Rittal schakelkast koel-unit, die door onze technici Sidaty en Ricardo is gemonteerd aan wand van de serverkast. De montagetechniek zorgt ervoor dat de serverkast directe koeling geniet en de onttrokken warmte aan de omgeving wordt afgegeven.

Fijn om te horen dat de klant zeer te spreken is over de oplossing en onze aanpak. Wij zijn trots dat we dit ‘coole’ fashion brand aan ons portfolio kunnen toevoegen.

Terug naar Actueel